Opbrengst rommelmarkt bij Protestantse kerk ruim 5000 euro

by Amref Health Africa

De jaarlijkse rommelmarkt bij de Protestantse kerk leverde onlangs het mooie bedrag van ruim 5000 euro op. De ‘gezelligste en gratis toegankelijk rommelmarkt van Best’ stond ook dit jaar op de vertrouwde plek naast de kerk aan de Koningin Julianaweg Zuid/Johannes Verleunstraat. Regen en zonneschijn wisselden elkaar af en regelmatig moesten de talrijke bezoekers even pauzeren onder de kraampjes, waarna in het zonnetje de terrasjes bezocht werden.

Het aanbod was weer ruim verspreid over de verschillende categorieën: boeken, platen, cd’s, kleding, huishoudelijke artikelen, meubels, elektrische apparaten, speelgoed en zelfs antiek. Vooral de boeken en platen wisselden snel van eigenaar en trots kon medeorganisator Peter Blees na afloop aan de talrijke vrijwilligers meedelen dat deze categorie ruim 1000 euro had opgeleverd.

De volledige opbrengst ging ook dit jaar naar twee goede doelen. Ruim 2500 euro was bestemd voor het Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son en Breugel) die met een gedeelte van dit bedrag een speciale gast of groep gaat uitnodigen voor een cafébijeenkomst. De andere helft van de opbrengst ging naar AMREF Flying Doctors voor een project op het gebied van gezondheidszorg in Malawi, gericht op het bestrijden van longontsteking, op dit moment de voornaamste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar. De overgebleven spullen gingen grotendeels naar Het Goed.

Trots en enigszins beduusd namen de vertegenwoordigers van B.O.S. en de Flying Doctors na de afloop het mooie bedrag in ontvangst. Waarna de aanwezige vrijwilligers genoten van hun welverdiende glaasje fris en de overgebleven stukjes appeltaart.

Article first published on https://www.groeiendbest.nl/nieuws/algemeen/15391/opbrengst-rommelmarkt-bij-protestantse-kerk-ruim-5000-euro

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More