Berry Lommerse fietst voor Afrika

by Amref Health Africa

VOGELENZANG Berry Lommerse is de laatste tijd veel op de fiets te vinden. Er moet flink getraind worden, want in juni doet de Vogelenzanger mee aan de Uganda Challenge, ofwel 600 kilometer fietsen in Uganda voor Amref Flying Doctors. Lommerse: “Deze organisatie werkt aan hele mooie projecten die we tijdens onze rit ook gaan bezoeken”. Om de projecten financieel te kunnen ondersteunen, is Lommerse op zoek naar sponsoren. Deze kunnen zich melden via zijn persoonlijke actiepagina: www.africaclassic.nl/berry-lommerse-mindwize

Het is niet de eerste keer dat Lommerse meedoet aan een fietstocht van de Africa Classic, waar de Uganda Challenge onder valt. Vorig jaar deed hij al mee met een Africa Classic in Tanzania. En daar besloot hij dat het zeker niet bij een keer zou blijven. “Het is zo mooi om te zien waar het geld heen gaat waar we ons elke dag voor inzetten. Dit jaar heb ik me opnieuw ingeschreven om nog een keer geld op te halen voor Amref omdat ik nu zeker weet dat het geld goed besteed wordt”.

Amref Flying Doctors is een organisatie die werkt aan een gezond en sterk Afrika. Hun doel is om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. En met kleine bedragen kan al veel bereikt worden door de organisatie. Lommerse: “Voor 30 euro kan Amref bijvoorbeeld een moeder en haar twee kinderen toegang geven tot schoon drinkwater dichtbij huis waardoor ze minder snel ziek worden. Want veel ziektes in Afrika worden veroorzaakt door vies water en slechte hygiëne. En voor 52 euro kunnen ze een meisje een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis bieden, waarin de besnijdenis door educatie wordt vervangen”.

Article first published on https://heemsteedsecourant.nl/lokaal/mensen/berry-lommerse-fietst-voor-afrika-678847

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More