Schiphol en Amref Flying Doctors leiden 4.250 Afrikaanse zorgverleners op

by Amref Health Africa

Met de opbrengst van de afgelopen drie jaar kan Amref Flying Doctors zo’n 4250 lokale zorgverleners opleiden in Afrika. Hierdoor kunnen ongeveer twee miljoen mensen gebruik maken van goede gezondheidszorg. Een van de manieren waarop het geld is ingezameld, is door de deelname van Schipholmedewerkers en partners aan de exclusieve Africa Classic Schiphol Edition, een mountainbiketocht dwars door Tanzania waarbij diverse projecten zijn bezocht. Daarnaast is er geld ingezameld via de muntzuilen op de luchthaven.

Patricia Vermeulen, CEO van Amref Flying Doctors: “Wij zijn ontzettend trots op deze prachtige samenwerking. Door onze krachten te bundelen kunnen wij onze impact in Afrika vergroten. Ons doel is dat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede en betaalbare zorg. Ik kijk dan ook enorm uit naar de voortzetting van onze samenwerking. Want samen komt een gezond en sterk Afrika steeds dichterbij.”

Samenwerken

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors zijn sinds 2017 partners, in eerste instantie voor drie jaar. In deze jaren is er geld ingezameld en bewustwording gecreëerd voor een gezond en sterk Afrika. Naast fondsenwerving steunt Schiphol Amref Flying Doctors met zichtbaarheid op de luchthaven door gratis promotieplekken aan te bieden waar normaliter reclame-uitingen staan.

De samenwerking is met nog twee jaar verlengd. Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link met de luchtvaart. Net als Schiphol zet Amref zich in voor verbinding, vernieuwing en verduurzaming. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en mensen met elkaar. Als grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie verbindt Amref Flying Doctors medisch personeel met de meest afgelegen gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die zij uitvoeren.

Article first published on OneWorld.nl

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More